14. joulukuuta 2015

Piparkakkumuffinsit

Joulun lähestyessä piparkakkumausteita tulee laitettua joka paikkaan. Tosin, söin vasta nyt ensimmäiset piparitaikinan palat näitä muffinseja tehdessä. Ehtiihän tässä vielä... Näissä muffinseissa maistuu piparkakku päällä, taikinassa ja sisällä olevassa toffeesydämessä. Parhaimmillaan nämä ovat tuoreina, kun piparkakku on vielä mukavan rapsakka ja sydän valuvan pehmeä. Maistuvat kuitenkin vielä seuraavanakin päivänä, jos näitä sattuu jäämään. Päällisen rapeutta en lähtisi peittämään kovin suurella kuorrutuksella, jotta se ei pehmene liiaksi.


100g voita huoneenlämpöisenä
0,75dl fariinisokeria
0,75dl hienoa sokeria
1 kananmuna
1prk (200g) piparkakkurahkaa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1rkl piparkakkumaustetta
10 Dumle Gingerbread- karkkia
piparitaikinaa 10 tähteen

Vaahdota voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Lisää rahka ja kääntele lopuksi joukkoon keskenään sekoitetut jauhot, leivinjauhe ja piparkakkumauste. Lusikoi taikinaa 10 ison muffinsivuoan pohjalle, paina jokaiseen yksi Dumle ja peitä lopulla taikinalla. Paista muffinseja 200-asteisen uunin keskitasossa noin 8 minuuttia. Leikkaa sillä välin piparitaikinasta 10 tähteä ja aseta ne puolikypsien muffinsien päälle. Paista vielä 7-8 minuuttia. Herkuttele heti (hieman jäähtyneenä) tai koristele täysin jäähtyneenä.


Jouluun on enää reilu viikko! Miten tässä ehtiikään tehdä kaikkia niitä herkkuja, mitä haluaisi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti