11. huhtikuuta 2015

Nopeat herkkukeksit

Maapähkinävoi, suklaa ja vaahtokarkit - aikamoinen pyhä kolminaisuus. Kun tämä trio saa aikaan nopeasti valmistuvat keksit, on käsissä jotain vaarallisen herkullista. Onneksi tästä nopeasta Dessert for Twon reseptistä tulee vain kuusi keksiä. Voi siis hyvin syödä koko satsin. Ja tehdä sitten lisää.

Testasin tätä tavallisella ja ruokosokerilla sekä oikealla maapähkinävoilla (sis. vain maapähkinää) ja marketissa myytävän jenkkimerkin sileällä peanut butterilla, jossa on pähkinän lisäksi paljon muutakin. Mielestäni maun kannalta paras yhdistelmä oli ruokosokeri ja oikea pähkinävoi, ulkonäön ja rakenteen puolesta tavallisella sokerilla tuli ehkä hieman parempia. Keksit voi toki valmistaa myös ilman vaahtokarkkeja ja suklaata, jos niitä ei satu kaapista löytymään.

Sokeri + oikea maapähkinävoi /
Caster sugar + real pb


135g sileää maapähkinävoita
63g ruokokidesokeria
1 iso kananmuna kevyesti vatkattuna
minivaahtokarkkeja
tummaa suklaata

Maapähkinävoi, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään taikinaksi ja muotoillaan pellille kuudeksi palloksi. Keksejä voi litistää vähän ja painella pintaan pieniä vaahtokarkkeja ja suklaapaloja tai -nappeja maun mukaan. Keksejä paistetaan 175-asteisen uunin keskitasolla 10-11 minuuttia. Paistamisen jälkeen keksien annetaan olla pellillä vielä kolme minuuttia ja siirretään sitten ritilälle jäähtymään. Tämä parantaa keksien sitkoista rakennetta. Keksit ovat parhaimmillaan vielä hieman lämpiminä, mutta maistuvat vielä seuraavanakin päivänä.

In English:

Quick PB-S'mores cookies

Peanut butter, dark chocolate and marshmallows - quite a holy trinity. And when this trio adds up to fast-bake cookies you know you have something dangerously good in your hands. Luckily this Dessert for Two's recipe yields only six cookies, so you can eat the whole batch. And then make another one.

I tested this recipe with regular caster sugar and with cane sugar. I also tried "real" peanut butter (only peanuts) and American style smooth pb, that has a lot of other things too. Cane sugar and real pb tasted the best, but with caster sugar and real pb the cookies looked a bit prettier. Don't get me wrong, these cookies are pretty and yummy no matter how you make them, but I just wanted to test. More baking, more cookies, you know? These can also be made without marshmallows and chocolate,  but maybe only in case of really bad emergency (as in almost empty pantry and all the shops are closed).

Ruokosokeri + oikea mpv /
Cane sugar + real pb

135g peanut butter
63g cane sugar
1 large egg, lightly whisked
mini marshmallows
dark chocolate

Preheat oven to 175*C. Mix together the peanut butter, sugar and egg and divide and roll the dough into six balls. Press the cookies a little to make them slightly flat and add the marshmallows and chocolate chunks or chips to taste. Bake the cookies in the middle of the oven for 10-11 minutes. Let the cookies sit on the hot tray for 3 minutes and then transfer to a wire rack to cool completely. Those 3 minutes will give chewy texture, that's why. These cookies are best when still warm but they're fine the next day, too.

Sokeri + smooth peanut butter /
Caster sugar + smooth peanut butter

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti