14. maaliskuuta 2015

Chia-suklaavanukas

Tämän suklaaherkun reseptin löysin alun perin Syötävän hyvä- blogista. Määrä on reilu, joten tästä riittää hyvin kahdelle esimerkiksi aamiaisen jälkiruoksi. Vanukas vaatii vähän valmistelua, mutta sen voi hyvin tehdä jo edellisenä iltana, jos aamulla ei jaksa panostaa.

2dl kookosmaitoa (tai -kermaa)
1-1,5rkl chia-siemeniä
1 iso banaani (kypsä, ruskeilla pilkuilla!)
3rkl (raaka)kaakaojauhetta
3 aurinkokuivattua (tai tuoretta) taatelia
1dl pistaasipähkinöitä

Sekoita kookosmaito tasaiseksi, jos käytät rasvaisempaa maitoa. Ripottele joukkoon chia-siemenet ja sekoita tasaiseksi. Peitä astia muovikelmulla ja laita jääkaappiin yöksi tekeytymään. Myös 15-30 minuuttia riittää. Viipaloi banaani, kääri muovikelmuun ja laita pakastimeen. Riittää, että viipaleet ovat kohmeisia. Liota taateleita pienessä vesimäärässä 15-30 minuuttia.

Rouhi pistaasit muruiksi esim. silppurilla tai morttelissa. Lisää taatelit ja jauha tasaiseksi. Sekoita blenderin kannussa tai kulhossa chia-vanukas, pistaasi-taateliseos, kohmeiset banaaniviipaleet ja kaakao ja blendaa tasaiseksi. Voit käyttää myös sauvasekoitinta. Jos seos on kovin paksua, lisää taateleiden liotusvesi ja tarvittaessa vielä vettä tai kookos-/ pähkinämaitoa. Pinnalle voi ripotella koristeeksi pistaasirouhetta tai syödä herkun sellaisenaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti