14. tammikuuta 2015

Uuden vuoden aamiaiset

Joulukuun mässäilyn jälkeen on ihan aiheellista vähän keventää ruokavaliota. Tämän vuoden puolella en ole vielä leiponut itse asiassa mitään. Herkkujen karsiminen on käytännössä aika helppoa, kun niitä ei vaan tee, mutta onhan se tylsää. Tämän vuoksi olen huijannut itseäni vähän herkullisimmilla aamiaisilla.

Arkisin syön aamiaiseni töissä, rahkajuomaa ja mehukeittoa juhlavasti suoraan sheikkeristä. Kätevää ja nopeasti valmista, mutta viikonloppuisin kaipaan vähän ekstraa. Ja maanantaiaamuisin, koska maanantai (tiedät, mitä tarkoitan). Yön aikana valmistuvat aamiaiset ovat loistavia. Tässä pari tuorepuuroa, joita voi muunnella hedelmillä ja marjoilla vaikka kuinka paljon.

1dl kaurahiutaleita
1-1,5dl (manteli)maitoa
(1rkl chia-siemeniä)
1,5dl kreikkalaista jogurttia tai vaniljarahkaa
2tl mantelivoita
1-1,5dl mansikoita pilkottuna (tuore tai pakaste)

Mittaa kaurahiutaleet ja (manteli)maito kulhoon tai lasipurkkiin ja sekoita. Ripottele chia-siemenet puuron päälle. Lisää jogurtti ja valuta mantelivoi jogurtin päälle. Pilko mansikat mantelivoisattumien päälle, sulje purkki tai peitä kulho muovikelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään yön ajaksi. Tuoreet marjat voi lisätä myös vasta juuri ennen syömistä.


1dl kaurahiutaleita
1dl (manteli)maitoa
1,5dl vaniljajogurttia
2tl maapähkinävoita
0,5-1 banaani viipaloituna
1-2tl (raaka)kaakaojauhetta

Mittaa kaurahiutaleet ja (manteli)maito kulhoon tai lasipurkkiin ja sekoita. Lisää päälle jogurtti ja valuta maapähkinävoi sattumiksi jogurtin päälle. Sulje purkki tai peitä kulho muovikelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään yön ajaksi. Aamulla viipaloi banaani jogurtin ja maapähkinävoin päälle ja ripottele pinnalle kaakaojauhe.


Kaikki ainekset voi myös sekoittaa keskenään, mutta minusta kerroksittain tehty puuro on paljon juhlavampi ja aamupuuro muistuttaa enemmän jälkiruokaa. Puuroon voi käyttää mitä tahansa marjoja ja hedelmiä, esimerkiksi mustikka ja persikka toimivat yhdessä ja vaniljan kanssa mukavasti. Omena ja kaneli ovat mainio yhdistelmä myös, mutta omena kannattaa pilkkoa vasta ennen syöntiä tai käyttää sitruunamehua, jotta omena ei tummu yön aikana. Maitona voi käyttää myös vaikka hasselpähkinäjuomaa tai vaniljan makuista maitojuomaa. Vaihtoehtoja on siis monia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti