6. lokakuuta 2014

Sitruunainen jogurttikakku

Tämä sitruunalla maustettu kuivakakku on makumaailmaltaan aika kesäinen, mutta toisaalta kirpeänmakea kakku piristää syksyistä iltaa mukavasti. Taikinaa ei tarvitse vaahdottaa ja kreikkalainen jogurtti pitää koostumuksen mehevänä. Resepti on Donna Hayn käsialaa, mutta tein puolikkaalla ohjeella vain pienen kakun.

90ml rypsiöljyä
1 kananmuna
0,5-1rkl raastettua sitruunankuorta
30-40ml sitruunanmehua
140g paksua kreikkalaista jogurttia
180g Siro-sokeria
150g vehnäjauhoja
0,5-1tl soodaa

Öljy, muna, sitruunankuori ja -mehu sekä jogurtti ja sokeri vispataan keskenään tasaiseksi. Lisätään vehnäjauhot ja sooda sihdin läpi ja sekoitetaan taikina tasaiseksi. Kaadetaan n. 1,2-litraiseen torvivuokaan ja paistetaan 160-asteisen uunin keskiosassa noin 25 minuuttia. Kumotaan kakku hetken jäähtyneenä ja valutetaan sokerikuorrute lämpimän kakun pinnalle:

60g tomusokeria
1rkl sitruunamehua
kiehuvaa vettä
0,5-1 rkl raastettua sitruunankuorta

Sokeri ja nesteet sekoitetaan tasaiseksi seokseksi. Kuorrutteen tulisi olla valuvaa, mutta ei liian löysää. Koristellaan sitruunankuorella ja annetaan kuorrutteen asettua 10-15 minuuttia ennen tarjoilua.

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/13030137/?claim=6czuh95etu5">Follow my blog with Bloglovin</a>


In English:

This lemony cake tastes like summer, but on the other hand it also cheers up darkening autumn nights. There's no whisking involved and the Greek yoghourt keeps the cake nice and moist. This is Donna Hay's recipe but I made just a half of the original to make a smaller cake.

90ml vegetable (canola) oil
1 egg
0,5-1 tablespoon lemon rind, finely grated
30-40ml lemon juice
140g thick Greek yoghourt
180g superfine sugar
150g flour
0,5-1 teaspoon carbonate of soda

Preheat oven to 160*. Whisk the oil, egg, lemon rind and juice, yoghourt and sugar to combine. Sift over the flour and bicarbonate and stir until smooth. Pour into a 1,2-litre Bundt tin and bake in the middle of the oven for about 25 minutes. Let sit for 5 minutes, turn onto a cake stand and pour over the icing:

60g icing sugar
1 tablespoon lemon juice
boiling water
0,5-1 tablespoon lemon rind, finely grated

Mix the sugar with lemon juice and a bit of water. The icing should spread nicely but not be too runny. Garnish with the lemon rind and let set for 10-15 minutes before serving.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti