24. syyskuuta 2014

Suklaacookiet

Testasin jo aiemmin viikolla yhden keksireseptin omilla twisteilläni, mutta en ollut lopputulokseen tyytyväinen. Onneksi muistin toisen reseptin - ja löysin sen! - sillä tämä oli takuuvarma syyspäivän ilo. Tai kesäpäivän, tai minkä tahansa päivän. Tämä on alkuperäisen reseptin puolikas, siksi osa määristä näyttää vähän hassuilta. Puolituksen syy on puhtaasti yritys edes jonkin sortin itsehillintään. Tiedän syöväni joka tapauksessa kaikki keksit aika pitkälti kerralla, joten vähemmän olkoon nyt enemmän. Taikinasta tulee 7 reilun kokoista cookieta, pieniä keksejä toki saa enemmän.

60g voita huoneenlämpöisenä
1dl vaaleaa muscovadoa
0,5 kananmunaa
1,5dl vehnäjauhoja
0,5tl vaniljasokeria
0,5tl leivinjauhetta
80-100g maitosuklaata (Fazerin Sininen)

Pehmeä voi ja sokeri vaahdotetaan vaaleaksi vaahdoksi. Munan saa "puolitettua" rikkomalla sen lasiin ja sekoittamalla rakenteen rikki esim. haarukan avulla. Lasista saa kaadettua silmämääräisesti puolet taikinan joukkoon. Jos mahdollista, vispaa voi-sokerivaahtoa kananmunan lisäyksen aikanakin, mutta ainakin hyvin sen jälkeen, jotta taikina ei juoksetu. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään ja sihtaa taikinaan. Vatkaa sen verran, että jauhot sekoittuvat taikinaan. Rouhi suklaa reiluiksi paloiksi ja kääntele taikinaan. Nostele taikina lusikan avulla pellille ja paista 180-asteisen uunin keskiosassa 8-10 minuuttia. Keksien on tarkoitus saada vain vähän väriä ja jäädä pehmeäksi sisältä.

Sokerina voi käyttää vaalean muscovadon sijaan tummaa muscovadoa, fariinisokeria, ruokosokeria tai kidesokeria. Eri sokerit tuovat oman makuvivahteen kekseihin. En ole itse koskaan lisännyt pähkinöitä taikinaan, mutta esimerkiksi hasselpähkinät tai macadamiat voisivat toimia oikein hyvin maitosuklaan kanssa.


In English:

Chocolate chip cookies

Cookies are perfect for darkening, rainy autumn nights. Comfort food at its best. Or well, let's face it, they're good for any night. Or day. The recipe is half of the original, because I'll eat all the cookies anyway. So less is more, or at least I try to make myself believe that. This batch makes 7 pretty big cookies, smaller size produces more cookies, naturally.

60g butter at room temperature
1dl light muscovado
0,5 egg
1,5dl flour
0,5 teaspoon vanilla sugar
0,5 teaspoon baking powder
80-100g milk chocolate (Fazer), roughly chopped

Preheat oven to 180*. Beat the butter and sugar until pale and light. Add half of the egg and beat well. I recommend you break the egg into a glass, whisk it a little with a fork and pour about half of the egg to the butter mixture. Simple as that. Mix together the flour, vanilla sugar and baking powder and add through a sieve to the batter. Whisk until just combined and fold in the chopped chocolate. Using a spoon, lift dollops of the cookie batter on a lined baking tray and bake in the middle of the oven for about 8-10 minutes. The cookies should get just a bit of colour and stay soft inside.

You can use different sorts of sugar instead of light muscovado, for example dark muscovado or regular caster sugar. Each will give a bit of different flavour to the cookies. Hazel nuts or macadamia nuts could work pretty well too. Hard to go wrong with these pretties.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti