1. syyskuuta 2014

Banaani-suklaamuffinsit

Makupari-teemaa viiveellä jatkaen, vuorossa ovat nyt banaani ja suklaa. Pelkistetyimmillään duo toimii kastikkeena ja viipaleina, tai suklaafondyen dippihedelmänä. Lisäksi muun muassa uunibanaanina, jäätelönä, smoothiena, pannukakun lisukkeena tai kuten tässä, muffinseina. Resepti on Nigellan Kitchen- kirjasta, ja koska se ei vaadi sen suurempia vatkaamisia ja vaahdotuksia, muffinsit onnistuvat helposti myös esim. mökillä. Banaani jättää leivonnaisen ihanan meheväksi, ja maku on tuore vielä seuraavanakin päivänä. Tästä määrästä tulee noin 20 normaalikokoista muffinsia tai 12 isoa.

3 kypsää tai ylikypsää banaania
125ml rypsiöljyä
2 kananmunaa
100g fariinisokeria tai muscovadoa
225g vehnäjauhoja
3rkl leivontakaakaota
1tl soodaa

Banaanit soseutetaan ja vatkataan joukkoon öljy, munat ja sokeri. Jauhot, kaakao ja sooda sekoitetaan keskenään ja lisätään käännellen banaaniseokseen. Muffinsivuokiin ei kannata laittaa yli 2/3 taikinaa, jotta kakkuset kohoavat kauniisti ja pysyvät vuoissaan. Muffinseja paistetaan 200- asteisen uunin keskiosassa 15-20 minuuttia vuoan koosta riippuen, ja annetaan jäähtyä hetki. Koristeelliset muffinsivuoat riittävät jo sellaisenaan, mutta halutessaan muffinseja voi koristella myös tomusokerilla ja pähkinärouheella, joka lisätään pinnalle ennen paistoa. Suklaisemman lopputuloksen saa, kun muffinsit kuorruttaa sulatetulla suklaalla tai sekoittaa taikinaan suklaarouhetta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti