13. heinäkuuta 2014

Brookies

Brownies + cookies = brookies! Olin jo unohtanut kuulleeni näistä herkuista, mutta leivos muistui mieleen, kun kaveri oli tykännyt Kinuskikissan brookies-päivityksestä. Pakkohan reseptiä oli kokeilla! Muokkasin ohjetta jonkin verran, alla oma versioni. Kesänuha vaivaa, mutta uskon vahvasti suklaan ja keksitaikinan parantaviin voimiin.



Brownie-pohja:

120 g voita
100 g tummaa suklaata (45-55%) rouhittuna
1 dl tummaa muscovadoa
1 dl sokeria
0,25 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja

Voi sulatetaan kattilassa, otetaan liedeltä, lisätään suklaarouhe ja sekoitellaan, kunnes suklaa on sulanut. Lisätään yksitellen sokerit, suola, munat ja jauhot. Brownie-pohjaa esipaistetaan 20-senttisessä neliö- tai irtopohjavuoassa 200-asteisen uunin keskitasossa 8-12 minuuttia. Paistoaika riippuu uunista sekä siitä, kuinka kostean ja taikinaisen lopputuloksen haluaa.



Cookie dough- päällinen

100 g voita huoneenlämpöisenä
0,25 dl tummaa muscovadoa
0,75 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
1-2 tl vaniljauutetta
3 dl vehnäjauhoja
75 g tummaa suklaata (45-55%) rouhittuna

Vaahdotetaan voi ja sokeri, lisätään kananmuna ja vaniljauute ja vatkataan hyvin. Voi-sokerivaahtoon kannattaa lisätä lusikallinen jauhoja kananmunan kanssa. Taikina säilyy näin sileänä, eikä juoksetu. Lisätään vielä keskenään sekoitetut kuivat aineet parissa erässä ja lopuksi suklaarouhe. Keksitaikina nostellaan nokareina esipaistetun brownien päälle ja paistetaan vielä noin 11-13 minuuttia. Brookies-kakun saa leikattua annospaloiksi helpommin, kun kakku on jäähtynyt ja jähmettynyt. Tämä tietysti vaatii jonkin verran kärsivällisyyttä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti