27. toukokuuta 2014

Sitruuna-rahkakakku

Kevään leipomukseni ovat olleet melko sitruunapitoisia. Teema ei ollut mitenkään suunniteltu, mutta mikäs siinä, sitruuna on hyvää kaikessa muodossa. Tämä kakku on alun perin Pirkan resepti (tiramisu-rahkakakku), mutta muutin sitä kesäisempään suuntaan.

150g digestive- keksejä
35-40g voita sulatettuna

Keksit murustellaan, sekoitetaan voisulan kanssa tasaisesti ja levitetään irtopohjavuokaan. Tämä määrä riittää hyvin 20-22 senttisen vuoan pohjalle ja reunojen alaosaan. Massan saa parhaiten paineltua ruokalusikan avulla tasaisesti vuokaan.

2tlk sitruunarahkaa (n. huoneenlämpöisenä)
1tlk kevytkermaa
0,75dl sokeria
3 kananmunaa
1rkl maissitärkkelystä
1rkl sitruunamehua

Rahka, kerma, sokeri, kananmunat, maissitärkkelys ja sitruunamehu vatkataan keskenään tasaiseksi. Seos kaadetaan keksipohjan päälle ja tasoitetaan tarvittaessa. Kakkua paistetaan 175- asteisen uunin alatasolla noin 45  minuuttia, kunnes pinta on saanut vähän väriä ja täyte on hyytynyt. Pinta saattaa hieman halkeilla paiston aikana, ja keskiosa laskee jonkin verran kakun jäähtyessä.

200g turkkilaista jugurttia
1rkl sokeria
0,5rkl sitruunamehua
1tl vaniljasokeria

Sekoita jugurtti, sokerit ja sitruunamehu keskenään ja levitä seos heti uunista otetun kuuman kakun pinnalle. Anna  jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä kakku jääkaappiin. Irrota kakku vuoasta vasta kylmänä. Reunat kannattaa käydä varovasti läpi esim hammastikun kanssa ennen reunan irroittamista, jotta kakku ei vahingossa repeä. Tarjoa kakku marja- tai hedelmäkastikkeen tai tuoreiden hedelmien/marjojen kanssa. Tämän kakun koristeeksi käytin kolme passionhedelmää, jotka toimivat samalla kastikkeena.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti