15. maaliskuuta 2014

Espressojäätelö

Maaliskuun alku on mennyt blogihiljaisuudessa, mutta tänään tulee herkkuja oikein tuplana!

Jäätelöreseptit, jotka lupaavat valmistua ilman sen suurempaa vaivaa, houkuttelevat aina. Ylen näyttämä Makumatka Italiaan (Nigellissima) tarjosi tämän Nigella Lawsonin reseptin testiin:

3dl kuohukermaa
175g kondensoitua maitoa
2rkl pikaespressojauhetta
2rkl kahvilikööriä

Kaikki aineet vatkataan keskenään kuohkeaksi vaahdoksi ja vaahto laitetaan parissa pakasterasiassa yöksi / vähintään kuudeksi tunniksi pakastimeen. Espressojauhetta tulee reilusti, mutta jäätelön maku saakin olla vahva. Suklaaversion saa käyttämällä leivontakaakaota ja kaakaolikööriä. Espresson ja kaakaoliköörin yhdistelmästä tuli myös hyvää.



Jäätelö sulaa nopeasti, joten se kannattaa tarjota samantien. Kondensoitu maito ja likööri pitävät rakenteen pehmeänä, ja jäätelöstä saa helposti palloja. Espressojäätelö on hyvää sellaisenaan, mutta halutessaan herkkuun voi lisätä esim. tummaa suklaarouhetta tai pähkinää joko koristeeksi tai jo valmistusvaiheessa. Näppärä jälkiruoka fiinimmällekin aterialle, mutta toimii myös semi-akuutissa jäätelönhimossa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti