11. helmikuuta 2014

Banaanipiirakka

Jos ylijäävät valkuaiset tai keltuaiset ovat joskus ongelma (katso kanelisuklaamarengit ja limepiiras), samaan kategoriaan menevät ylikypsät banaanitkin. Helmikuun Yhteishyvässä oli tämä banaanipiirakan ohje. Piirakka ei välttämättä kaipaa kuorrutusta, mutta itse käyttäisin ennemmin tuorejuustoa vaikka kinuskilla maustettuna kuin alkuperäisen ohjeen mukaista valmista tomusokerikuorrutetta. Makunsa kullakin.

200g voita (huoneenlämpöisenä)
2dl sokeria
3 munaa (huoneenlämpöisiä)
4dl vehnäjauhoja
1dl kauraleseitä
2,5tl leivinjauhetta
2tl kanelia
1tl pomeranssinkuorta
3 banaania
1dl ruokakermaa

Voi ja sokeri vaahdotetaan, ja lisätään munat yksitellen välillä vatkaten, jotta taikina ei juoksetu. Tarvittaessa voi lisätä lusikallisen jauhoja jokaisen munan jälkeen. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja banaanit muussataan haarukalla soseeksi. Rasva-munaseokseen lisätään banaani, kuivat aineet ja kerma, ja taikina käännellään tasaiseksi. Piirakkaa paistetaan 175- asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Ohje on tarkoitettu n 25 x 35cm vuokaan, mutta taikinan voi paistaa myös parissa kakkuvuoassa. Paistoaika riippuu kakun paksuudesta ja vuoan koosta.


        

Pomeranssinkuori on voimakas mauste, teelusikallinen on melko paljon, ja sen voi halutessaan jättää poiskin. Piparkakkumaustekin voisi toimia. Korvasin itse kuohukerman vispikerman ja creme fraichen seoksella, ajoi hyvin saman asian ja kakusta tuli mukavan pehmeä ja kostea, mutta ei liian makea. Piirakka sopii hyvin "kahvipullaksi" tai brunssin makeaksi palaksi.


      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti