4. huhtikuuta 2013

Pääsiäisherkkuja

Pääsiäisen ehdoton ykkösherkku on aina ollut suklaa (tosin se nyt on aina ykkösherkku). Perinteisiin kuuluu tavallisesti Kindereitä, Mignoneita ja vähintään yksi Kyöpelivuori, mutta tänä vuonna nuo suuremmat suklaamunat jäivät vähemmälle huomiolle. Se tuskin oli huono ratkaisu, vaikkakin paikkasin tilannetta hyvin monella pienellä herkulla.



Pääsiäiseksi leivoin teemaan sopivia kuppikakkuja sekä Mövenpickin suosikkimausta inspiraation saaneen kahvi-munalikööri-juustokakun. Molemmat olivat kyllä hyviä, mutta valitettavasti maun puolesta ei ainakaan itselleni tullut mitään vau- elämyksiä. Ehkä reseptit vaativat vielä jatkokehittelyä.




Näiden kuppikakkujen "pohjana" on hasselpähkinällä maustettu perustaikina ja kuorrutuksessa suklaatuorejuustoa sekä tiramisurahkaa. Koristeet on tehty mantelimassasta ja kaupan sokerikuorrutteisista suklaamunista.



Juustokakun pohjaan käytin tummia suklaakeksejä, täytteessä on tuorejuuston ja kerman lisäksi munalikööriä ja ruohittuja suklaakahvipapuja. Samoja papuja käytin myös koristeluun. Ei kakku maultaan ollut jäätelön veroista, mutta käy paremman puutteessa, sillä Mövenpickin valikoimassa ei ainakaan Suomessa tuota omaa suosikkiani enää ole. Ja kun käyttää tuorejuuston kevytversiota, voi huijata itseään hyvällä omallatunnolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti